IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Mayıs.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Kabak Çekirdeğinin Hiç Bilmediğiniz 9 Faydası


Kabak çekirdeği, ay çekirdeği kadar meşhur olmayabilir ancak yine de kuru yemişler arasında en çok tüketilen çerezdir. Aynı zamanda yüksek besin değeriyle sağlığımıza oldukça olumlu bir şekilde geri dönüş yapmaktadır.

İçerdiği yüksek çinko ve demir bu yemişin faydalarını en üst seviyelere taşımaya yetiyor. Ancak bununla da yetinmeyen kabak çekirdeğimiz Omega 3 yağ asitleri için de doğal bir kaynak niteliğinde.

Tabii ki faydaları bunlarla bitmedi.

Hiç farkında olmazsınız: Bağışıklık sisteminizi güçlendirir
Kabak çekirdeği belki de hiç tahmin etmezsiniz ama en çok çinko içeren yiyecekler arasında yer alıyor. Hatta Dünya Sağlık Örgütü çinko için tüketilmesi gereken besinler arasında kabak çekirdeğini de gösteriyor. Çinkonun en önemli faydası ise düzenli alındığı taktirde bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

Ancak önemli bir not düşelim buraya: Kabak çekirdeği yağlı bir yemiş olduğundan kilo aldırma özelliği bulunur. Bunun için düzenli tüketildiğinde bile haftada en fazla 3-4 kere bir avuç kadar yenilmesi öneriliyor.

Bilinenin aksine: Cildi güzelleştirir
Kabak Cekirdegi

Yüksek oranda çinko barındıran kabak çekirdeğinin içinde aynı zamanda diğer yararlı bileşenler de bulunuyor. Bu bileşen ve vitaminler hücre yenilenmesine katkı sağlayarak cildin güzelleşmesini sağlıyor.

Spor yapanlar buraya: Tok tutar ve protein verir
50-60 gram kabak çekirdeğinde yaklaşık olarak 5 gram protein bulunur. Bu özelliğinden dolayı kabak çekirdeği insan vücudunu gün içerisinde tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle egzersiz sonrası bir miktar kabak çekirdeği tüketmek, vücuda yararlı yağların girmesi sebebiyle yağ yakılmasını kolaylaştıracaktır.

Düzenli tüketince ama: Kalp sağlığını korur
50 gram kabak çekirdeği günlük magnezyum ihtiyacının %40’ını tek başına karşılamaya yeter. Magnezyum ise kalp ritminin korunması ve genel kalp sağlığına oldukça yardımcı olur. İçeriğindeki yağların kalp dostu olduğunu da hatırlarsak tüketmekte fayda var diyebiliriz. Ancak eğer kalp hastasıysanız yine de doktorunuza danışın olur mu?

Bizim için gönüllü olarak: Omega 3 üretir
Kabak çekirdeği Omega 3 yağ asitini de içerir. Vücudumuz Omega 3 asitini kendi başına oluşturamadığı için bu yararlı yağ asitlerini gıda takviyeleri ile almak zorundayız.

Ispanaktan sonra gelir: Demir deposudur
Kabak çekirdeği en çok demir içeren yiyecekler arasındadır desek şaşırır mısınız? Demir, vücudun tüm organlarına damarlarla oksijenin eşit oranda iletilmesini sağlayan bir mineraldir. Demir eksikliğinde ise kansızlık, halsizlik gibi hastalıklar görülebileceği gibi; saç, tırnak ve cilt hastalıkları da görülebilir.

Eskilerin tedavisi: Prostat büyümesini engeller
Kabak çekirdeği çok eskilerde de prostat hastalığının tedavisinde kullanılırmış. Bunun sebebi olarak içerisinde bulunan sterollerinin kolesterol ve prostat büyümesine karşı bir kalkan görevi gördüğü belirtiliyor.

Terlemelere son: Menopozun etkilerini ortadan kaldırır
Kabak çekirdeği ve kabak çekirdeğinin içindeki faydalı yağların menopoz döneminde gözüken şikayetleri azalttığı biliniyor. Kabak çekirdeği içindeki bu yararlı yağlar aynı zamanda menopoz sonrası iyi kolesterol düzeyinin yükselmesini de sağlamaktadır.

Rahatlayın: Uyku kalitenizi artırır
Tryptophan adında bir asit içeren kabak çekirdeği, uyku kalitenizi artırmaya da yardımcı olmaktadır. Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin, aynı zamanda uyku kalitesini de artırır. Akşam yemeğinden sonra 50 gram kadar tüketeceğiniz kabak çekirdeği bu konuda size yardımcı olacaktır.

Diyabete bağlı rahatsızlıklarda: Böbrekleri korur
Kabak çekirdeği vücudun içindeki serbest radikallere etki ederek bazı hastalıkların organlara etki etmesinin önüne geçmektedir. Özellikle de diyabet nedeniyle görülen böbrek hastalıklarına karşı doğal bir savunmadır.


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık