07.Mayıs.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Çilekli Pişmeyen Cheesecake
Çilekli Pişmeyen Cheesecake için
Malzemeler Tabanı için: 1,5 su bardağı ceviz-badem karışımı Yarım su bardağı yulaf unu 8 adet hurma 2 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı Çay kaşığının ucuyla tarçın 1 fiske tuz Kreması için: 1 su bardağı çiğ kaju 1 adet muz 8-9 adet çilek 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya hurma özü 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı 1 tatlı kaşığı vanilya Çilekli Pişmeyen Cheesecake Nasıl Yapılır Tabanı yapmak için elinizdeki kuruyemişleri mutfak robotunda un haline getirin. Yulaf ununu veya robotta un haline getirdiğiniz yulaf ezmesini içine ilave edin. Hurmalar yumuşak değilse, önceden ılık suda bekletin. İçinde beklediği sudan 1-2 yemek kaşığı alarak, mutfak robotunda püre haline getirin. Diğer tüm malzemeleri homojen bir karışım olana dek karıştırın. Harcı, altına yağlı kağıt koyduğunuz kalıba veya çembere bastırarak eşit şekilde yayın. Eğer harç toparlanmazsa 1-2 kaşık su ekleyin. Kreması için kajuları 5-6 saat suda bekletin. Eğer vakit yoksa, yaklaşık yarım saat sıcak suda bekletmek de yeterli olabilir. Kajunun suyunu süzüp, diğer malzemelerle birlikte pürüzsüz hale gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Karışımı taban malzemesinin üzerine döküp dondurucuya koyun. En az 2 saat dondurucuda beklettikten sonra üzerini süsleyip servis edin. |
|
|