07.Nisan.2024 | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 29. günü için iftar menüsü
Tarhana Çorbası
Keşkekli Kuzu İncik Haslanmis Sebze Mevsim Salata Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı tarhana 1 adet orta boy domates 1 çorba kaşığı salça 50 gram margarin Kuru nane Pul biber Tuz 1, 5 litre su Domatesimizi rendeleyip yağımızla birlikte tenceremize alıyoruz ve tuzunu da ayarlayıp 1-2 dakika kadar erimesini sağlıyoruz. Domatesiniz yoksa dertlenmeyin, sadece salça ile de pişirilebilir. Domates biraz daha fazla lezzet katacağı için konulmalı, tarhananın içinde zaten bir miktar vardır. Domateslerimiz eridikten sonra salçamızı da ekleyip, malzemeleri harmanladıktan sonra suyumuzu ekliyoruz. Aynı anda istediğiniz miktarda nane ve pul biberi de ekleyip, tarhanamızı soğuk suya salmaya başlıyoruz ve devamlı karıştırıyoruz. Çorbamız kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısıyoruz ve 1-2 dakika daha ocakta tutup, indiriyoruz. İşte çorbamız servise hazır, şimdiden afiyet olsun! Keşkekli Kuzu İncik için Malzemeler 4 parça kuzu incik 1 su bardağı keşkek 1 havuç 2 soğan 1 kereviz 1 çorba kaşığı salça 50 gr tereyağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Keşkekli Kuzu İncik Nasıl Yapılır Havuç, kereviz ve soğanları temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kuzu incikleri ve doğradığınız sebzeleri geniş bir tencereye alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Sebzeler ve etler haşlanırken üzerinde biriken köpükleri süzgeçle alın. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra keşkeği ilave edin. ‹yice kısık ateşe alıp yarım saat kadar daha pişirin. Keşkekli kuzu inciği ateşten alın. Kuzu inciklerden bir tanesi dışında diğerlerinin kemiklerini etlerinden ayırın ve keşkekle iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Keşkekli kuzu inciği servis tabağına alın. Üzerine baharat, yoğurt ve salçayla hafif kızdırılmış tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın. Kadayıf Çanağında Muhallebi Malzemeler Kadayıf Çanakları İçin: 1/2su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağıeritilmiş tereyağı 150 gram kadayıf 50 gram fistik Muhallebi İçin: 2,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilin 1 adet yumurta sarısı 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası Cilek Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin. Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Muhallebinin Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin. Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine fistik ve cilek ilave ederek servis yapın. |
|
|