07.Nisan.2024 | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü
Süzme Patlıcan Çorbası Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Çitir Tavuk Baget Çilekli Semizotu Salatası Oreolu Magnolia Süzme Patlıcan Çorbası için Malzemeler 3 patlıcan 1 su bardağı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 25 gr tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 litre sıcak su Karabiber Tuz Üzeri için 10 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru kekik Süzme Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın. Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın. Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın. Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilogram karnabahar Yarım kilogram brokoli 2 adet patates 3 adet havuç 1 su bardağı bezelye Beşamel Sosu İçin 2 yemek kaşığı un 2 su ardağı süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Üzeri İçin Kaşar peynir Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Brokoli doğranır. Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır. Buzlu bezelyeler de dahil, sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın.) Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür. Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir. Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir. Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir. Çıtır Tavuk But Malzemeler: 1 kg tavuk baget 2 tane yumurta 1 çay bardağı su 1 çay bardağı mısır unu 1 çay bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tuz Akşam yemeklerinize pratik ve değişik lezzet arıyorsanız çıtır mı çıtır tavuk bu nefis butlar sizin için gelsin! 😍 Dilediğiniz soslara banmak serbest! 😉 Çıtır Tavuk But Malzemeler: 1 kg tavuk baget (Kanatla da yapılabilir) 2 tane yumurta 1 çay bardağı su 1 çay bardağı mısır unu 1 çay bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı tuz Kızartmak için; Sıvı yağ Hazırlanışı: Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım. Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın. Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu aşamada aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir şekilde pişmeli. Çilekli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 demet semizotu 10 adet çilek 100 gram beyaz peynir 1/2 su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu 1 çay kaşığı susam Sosu İçin: 1/2 adet limon suyu 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Çilekli Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Semizotunun yaprakları ve taze dalları ayıklanır servis kasesine alınır. Üzerine dilimlenen çilekler, peynir, cevizler, mavi haşhaş tohumları ve susamlar serpiştirilir. Sos malzemeleri karıştırılır ve servisten hemen önce salataya eklenir. Oreolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1.5 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 su bardağı şeker 1 vanilya 200 ml krema 2 tane muz 20 adet oreo bisküvi Yapılışı: Süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Göz göz olup, kaynadıktan sonra kapatıyoruz. Oreo bisküvileri ikiye ayırıp, içindeki kremalarını bir tabağa ayırıyoruz. Kalan kakaolu kısımları rondoda çekip, toz haline getiriyoruz.. Hazırladığımız muhallebinin içine ayırdığımız oreo kremalarını, sıvı kremayı ve vanilyayı ilave edip çırpıyoruz. Kupların tabanına oreo kırıntısı ve muzu koyup, muhallebiyi döküyoruz. Ardından üstü için yeniden oreo kırıntısını döküp tamamlıyoruz. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına alıp, 3-4 saat bekletip servis edebiliriz |
07.Nisan.2024 | #2 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Cevap: Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü
Eline emegine saglık...
|
|
|