04.Nisan.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 25. günü için iftar menüsü
Pirinç Çorbası
Maklube Peynirli Patlıcan kulesi Avokado Salatası Sufle Pirinç Çorbası için Malzemeler 10 su bardağı et suyu Yarım su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 ölçü limon~un~yumurta terbiyesi Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin. Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın. Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz. Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Makbule icin Malzemeler 1 patates 2 su bardağı baldo pirinç 250 gr kuşbaşı dana eti 1 soğan 50 gr tereyağı 2.5 su bardağı ılık su Tuz Karabiber Üzeri için Maydanoz Maklube Yemeği Nasıl Yapılır Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın. Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi İçin Malzemeler 2 adet patlıcan Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) Yaklaşık 100 gram kaşar peyniri dilimleri Sosu için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 3 adet domates 1 çay kaşığı biber salçası Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik Peynirli Patlıcan Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir tavada halka şeklinde doğradığımız patlıcanları kızartalım. Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip soteleyelim. Domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edelim. Ardından salça ve baharatları ekleyelim suyunu çekinceye kadar soteleyelim. Dilim patlıcan, domates sosu ve kaşar peynirini üst üste 3 kat halinde dizelim kürdan ile sabitleyelim. Uygun bir fırın kabına dizelim, üzerini çeri domates ile süsleyelim. 180 derece fırında 20 dakika pişirelim Peynirli patlıcan kulesi hazır, deneyecek herkese afiyet olsun. Avokado Salatası için Malzemeler 2 adet olgunlaşmış Avokado 1/2 adet kırmızı soğan 1/2 adet kırmızı sivri biber 1/4 adet lime (misket limon) 20 gr. Zeytinyağı 1/2 adet salatalık 7-8 adet çeri domates 4 yaprak reyhan 4 yaprak nane 1 çay kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir) Avokado Salatası Nasıl Yapılır Avokadolar bir kaşık yardımıyla ya da bıçakla soyularak kabuğundan arındırılır. Siyah kısımları varsa kararmasının hızını azaltmak için temizlenir ve iri küpler halinde doğranarak kenara alınır. Kırmızı soğan julyen (piyazlık) şekilde doğranır. Kırmızı biber çekirdekleri temizlendikten sonra brunoise (küçük küp) şekilde doğranır. Salatalığın iç kısmı bir kaşık yardımıyla temizlenir ve çekirdeklerinden arındırılıp ince şekilde doğranır. Çeri domatesler ikiye kesilir. Nane ve reyhan yaprakları rulo hale getirilir ve ince şekilde doğranır. Bütün malzemeler bir kapta birleştirilir. Üzerine lime suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Sufle için Malzemeler 60 gr tereyağı Yarım su bardağı un 120 gr bitter çikolata Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt 1 yemek kaşığı kakao 3 yumurta 1 tutam tuz Sufle Nasıl Yapılır İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. çikolataya eklenen kakao Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. tencerede kavrulan kakao ve çikolata Yumurta aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın. çikolatalı karışıma eklenen yumurta Yumurta aklarını ise temiz ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ekledikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın. karışıma eklenen yumurta beyazı Küçük güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 7-8 dakika pişirin ve bekletmeden servis yapın. |
|
|