01.Nisan.2024 | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 22. günü için iftar menüsü
Sebzeli Mantar Çorbası
İslim Kebabı Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Rokalı Pancar Salatası Kupta güllaç Lezzet Sebzeli Mantar Çorba Tarifi İçin Malzemeler 250 gram mantar 1 adet küçük havuç 1 adet kapya biberi 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı zeytinyağ 4, 5-5 su bardağı sıcak su ( önce 4, 5 koyup daha sonra yoğunluğuna göre kıvamı ayarlayın ) 1 su bardağı ılık süt 2 tutam dereotu Tuz ve karabiber Havuç, kapya biberi, soğan ve sarımsak çok küçük küpler halinde doğranır. Mantarlar ince ince doğranır. Uygun tencereye zeytinyağ ve tereyağı alınır ve eritilir. Küp şeklinde doğranmış havuç eklenir 2 dk kadar sotelenir. Soğan ve sarımsak eklenir 1 dk sotelenir. Mantar eklenir 2-3 dk sotelenir. En son kapya biner eklenir yarım dk kadar beraber sotelenir. Un eklenir ve 1 dk kadar sebzelerle birlikte kavrulur. Ardından kaynamış su ilave edilerek ara ara karıştırarak 10 dk pişirilir. Süre sonunda ocağın altı bir tık kısılır 1 bardak ılık süt, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. En son dereotu eklenir ve ocaktan alınır. 10 dk dinlenme süresinden sonra servis edilir, afiyet olsun. İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet orta boy patlıcan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy domates 2 adet orta boy yeşil biber Köftesi için: 500 gram orta yağlı kıyma 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 4 yemek kaşığı galeta unu 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Sosu için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet domates (rendelenmiş) 1 diş sarımsak (ezilmiş) 1/2 su bardağı sıcak su 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? İslim kebabı için önce kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletin. Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri, tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın. Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün. İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet soğan 1 adet kapya biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri küp küp kesin. Sıvıyağ eklediğiniz tencereye soğanı ve biberleri alın ve soteleyin. Daha sonra küp küp doğradığınız domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra domatesler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Üzerine bulguru ve tereyağını ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine 2 bardak sıcak su ekleyin. Suyunu çekene kadar 15 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin. Cevizli Rokalı Pancar Salatası 2 Adet Pancar 100 Gram Ceviz 1 Demet Roka 1 Adet Ayıklanmış Nar 5 Gram Tuz Arzu Ettiğiniz Kadar Balzamik Sirke Yeteri Kadar Zeytinyağı Cevizli Rokalı Pancar Salatası Tarifi Pancarları güzelce yıkayın. Tencereye su ekleyerek pancarları haşlamaya bırakın. Haşlanan pancarları biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve 1 cm kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Cevizleri iri şekilde parçalayın. Rokayı güzelce yıkayın ve yapraklarını kullanmak için saplarını ayıklayın. Kupta güllaç icin malzemeler 4 yaprak güllaç 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya File badem Çilek Kupta güllaç nasıl yapılır? Bir tencerenin içerisine 1 litre süt ve bir paket vanilyayı ekleyin. Süt ılınınca şekeri tencereye ilave edin. Bu aşamada sütü karıştırın ve şekerin erimesine yardım edin. Şeker eridikten sonra sütün ısısını kontrol edin. Aynı yoğurt mayalar gibi süte serçe parmağınızı daldırın ve 10'a kadar sayın. Şayet parmağınız ısıya dayanıyorsa; süt güzel ısınmıştır. Güllaç yapraklarını küçük küçük parçalayın. Güllaç yapraklarını tek tek bardağın içine alın. Her yapraktan sonra kepçeyle süt ekleyin. Bardağın yarısı dolunca araya dilimlediğiniz çileklerden ekleyin. Üstünü yaprak, süt sırasıyla dizmeye devam edin. Son olarak güllaçları badem ve çilek ile süsleyebilirsiniz. Konu meLanie tarafından (01.Nisan.2024 Saat 04:31 ) değiştirilmiştir. |
|
|