30.Mart.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü
Kabak corbasi
Kavanoz Kebabi Bademli Pilav ISPANAK BORANİ Sütlaç Kabak Çorbası için Malzemeler 2 kabak 25 g tereyağı 1 yemek kaşığı un 500 ml süt 500 ml su Yarım demet dereotu Tuz Üzeri için 20 g tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Kabak ÇorbasıNasıl Yapılır İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin. Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra blenderdan geçirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin. Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı eti 6 adet kültür mantarı 9 adet kiraz domates 1 adet kabak 1 adet büyük boy havuç 9 adet arpacık soğan 6 diş sarımsak 9 adet badem 1 adet kapya biber Sosu için: 1/2çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kavanoz Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Kavanozlara sırasıyla bütün halde kabuğu soyulmuş arpacık soğan, bütün halde çeri domates, uzun şeritler halinde doğranmış havuç, küp küp doğranmış kabak ve etin bir kısmını paylaştırın. Üstüne küp küp doğranmış kapya biberi, sarımsakları, doğranmış mantarları, bademleri ve etin kalan kısmını paylaştırın. Sosu için; zeytinyağı ılık su ve salçayı bir kapta karıştırıp, salçanın tamamen erimesini sağlayın. Üstüne tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve hazırladığınız bu sosu kavanozlara paylaştırın. Kavanozların kapaklarını sıkı sıkı kapatın ve kavanozları alt-üst edin. Bir fırın tepsisine dik olarak kavanozları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırından alın ve kavanozları açıp servis tabağına boşaltın. Sıcak sıcak servis edin. Pratik Bademli Pilav Malzemeleri 2 Su Bardağı (200 ml lik) Beyaz Pirinç 3 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı 1 Fincan (Normal) Badem 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kuru Yenibahar 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Tuz 3 Su Bardağı (200 ml lik) Su Pratik Bademli Pilav Tarifinin Yapılışı İlk olarak pirinçlerin üzerine ılık su ekleyelim ve 15-20 dakika kadar bekletelim. Ardından tencereye sıvı yağ ve kabukları soyulmuş bademleri alarak 3-4 dakika orta ateşte kavuralım. Kavrulan bademlerin üzerine suyunu süzerek güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve karıştırarak kavurmaya devam edelim. Kuş üzümünü de ekleyerek 1-2 dakika kavuralım ve tereyağını ilave edelim. Tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyelim. Son olarak sıcak suyu da ekleyelim. Karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım. Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ocağı en kısık ateşe getirerek tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pirinçler suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatalım. Tencerenin üzerine bir kağıt havlu örterek pilavı demlenmeye bırakalım. Yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra pilavımızı nazikçe karıştıralım ve servis edelim. Ispanak borani icin Malzemeler 500 gram ıspanak 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 büyük soğan 2-3 diş sarımsak 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Üzeri için 5 yemek kaşığı yoğurt 1 avuç ceviz 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber Yapılışı Tarifin ön hazırlık aşamasında ıspanakları çamurları çıkıp tamamen kumdan arınana kadar yıkayalım. Süzgece alıp sularının süzülmesini bekleyelim. Ben bu yemeği genellikle öğle yemeklerine yaparım. Sabah kahvaltıyı yaptıktan sonra ıspanağı yıkayıp süzgece koyarım ve ben öğle yemeğini yapana kadar bekletirim. Bu şekilde suları iyice süzülmüş oluyor. Suları süzülen ıspanakların kök kısımlarını kesip iri iri doğrayalım. Bir baş büyük soğanı ince ince doğrayalım. 2-3 diş iri sarımsağı ince ince doğrayalım. Doğrama hazırlığı bittikten sonra pişirmeye başlayalım. Pişirme aşaması Derin bir tavaya sıvı yağ koyup soğanları şeffaflaşana kadar kavuralım. Daha sonra sarımsağı ilave edip kavuralım. Daha sonra ıspanağı, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Daha sonra bu tavadaki ıspanağı servis tabağına koyalım. 5 yemek kaşığı yoğurdu kaşıkla çırpıp pürüzsüz bir kıvama getirelim. Daha sonra tabaktaki ıspanağa dökelim. Küçük bir tavaya tereyağ koyup eritelim. İki yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim. Daha sonra tatlı toz kırmızı biber döküp iri kıyılmış cevizi dökelim. Yakmadan hemen ocaktan alalım. Yoğurtlu ıspanağın üzerine dökelim. Hemen servis edelim. Sofradan artan yoğurtlu ıspanağı sonraki öğünde tekrar sofraya koyacaksanız eğer tavada veya mikro dalga fırında lütfen ısıtmayın. Ispanak yüksek protein içerdiği için çok fazla bekletilmez, aynı gün tüketilir. Üzerindeki yoğurt da ısınma sebebiyle kesilebilir. Sonraki öğüne kalan kısmını yemeğe başlamadan önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirip servis edebilirsiniz. Sütlaç 2 su bardağı pirinç 4 litre süt 2 su bardağı toz şeker 2 tane vanilya şekeri 4 su bardak su 2 yemek kaşık nişasta Yarım su bardak süt. Hazırlanışı İlk önce pirinci bir kez yıkıyoruz yeterli nişastası tamamen gitmesin . 4 su bardağı suyu tencereye ilave edip karıştırarak pirinci yumuşamasını sağlıyoruz yumuşayınca üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırıyoruz iyicene yumuşamış olan pirincin üzerine toz şekeri ilave ediyoruz ve yarım bardak sütün içerisine nişastayı katıp karıştırın tencereye döküyoruz iki tane vanilya şekeri de ilave edip sürekli karıştırıyoruz Bu işlem uzun bir süre sürüyor karıştırmayı bırakmayın pirinçler yumuşacık elinize bir tane alıp izin kolayca ezilsin . Sonra kaselerin içerisine bir kepçe kaselerin içersine soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabına sıralayın soguk servis edin |
30.Mart.2024 | #2 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Cevap: Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü
Güzel ama ben veceteryan degilim keske adana kebab olsaydı ))
|
30.Mart.2024 | #3 | ||||
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Cevap: Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü
Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı eti (( : vejeteryanl menü degil ki (: |
||||
|
|