28.Mart.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü
Mahluta Çorbası
Çökertme Kebabı Bademli Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Etimek Tatlısı Mahluta Çorbası Malzemeleri 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 6 su bardağı tavuk suyu 6 su bardağı su 1 su bardağı kırmızı mercimek (yıkanmış, süzülmüş) 1 çay bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş Servis için; Limon dilimi Mahluta Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır? Bir çorba tenceresinin içine zeytinyağını ekleyin ve yağı ısıtın. Isınan yağa yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Ardından kıyılmış sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Sonrasında tavuk suyu ve suyunu ilave edip kaynatın. Su kaynadıktan sonra yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimek ve pirinci ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve toz kişniş ekledikten sonra 1-2 tur karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte mercimek ve pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Arzuya göre limon dilimi ekleyerek sıcak sıcak servise sunun. Çökertme Kebabı İçin Malzemeler 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tuz 2-3 diş sarımsak 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 3 adet orta boy patates 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı süt 1 adet soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 500 gr dilimlenmiş et Çökertme Kebabı Tarifi Bir yoğurma kasesinin içerisine dilimlenmiş et, zeytinyağı, rendelenmiş soğan, süt, karabiber, kimyon, tuz, kekik ve suyu ekleyip karıştırın Ayrı bir yerde patatesleri incecik olacak şekilde doğrayın Bir tencere içerisine 1 su bardağı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın Kızan yağın içerisine doğramış olduğunuz patatesleri atın ve kızartın Patatesler kızardıktan sonra bir tabağa alın Ayrı bir tava içerisine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve soslamış olduğunuz etleri kızartın Etler kızarırken diğer bir yanda küçük bir kâse içerisine yoğurt, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın Yoğurtlu sosu hazırladıktan sonra ayrı bir yere ayırın Etler kızardıktan sonra bir servis tabağına alın Sıra geldi çökertme kebabının sunumuna Bir tabağın tabanına öncelikle kızartmış olduğunuz patatesleri ekleyin Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dilim etleri yerleştirin Bademli Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı pilavlık bulgur 6 su bardağı sıcak su 1 su bardağı çiğ badem 1 su bardağı kuş üzümü 2 dolu yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı zeytinyağı Yaklaşık 3-3,5 çay kaşığı tuz İlk olarak bulgur soğuk suda yıkanır ve süzülür. Tereyağı pilav tenceresinde güzelce eritilir, zeytinyağı ilave edilir. Bademler hafif kızarana kadar kavrulur. Ardından kuş üzümü de karıştırılır. Bulguru da koyup 2 dk daha hepsini kavurup sıcak suyu ve tuzu ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tencereye kağıt havlu örtüp kapağı kapatılır ve demlendirilir Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tarifi 500 gr. pırasa (verev doğranmış) 3 adet havuç (boylamasına iki parçaya bölünmüş, verev doğranmış) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı su 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 2 çorba kaşığı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) Portakal dilimleri Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tarifi Zeytinyağını tencereye ilave edin. Piyazlık doğranmış kuru soğanı verev şeklinde doğranmış havucu yağın içine alın. 5-10 dakika kadar soteleyin. Ardından yıkanmış verev doğranmış pırasayı da havuçların içine ekleyin. 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Sonrasında üzerini hafif geçinceye kadar taze sıkılmış portakal suyunu ve içme suyunu ilave edin. Orta dereceli ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynattıktan sonra pirinci ekleyin. Devamında kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra tarifiniz servise hazır. Afiyet olsun Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 11adet etimek Servis için; 1su bardağı süt (soğuk) 1paket toz krem şanti Üzeri için; 1çorba kaşığı tereyağı 1 paket toz vanilya Hindistan cevizi 1çorba kaşığı mısır nişastası 2.5 corba kasigi toz seker yarim litre süt Muhallebisi için; 1.5su bardagi su (sicak 1su bardağı toz şeker Şerbeti için; 3çorba kaşığı un Toz Antep Fıstığı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle etimekleri tepsinizin boyutuna göre dizin. Ardından orta genişlikte bir tavayı ocağa yerleştirin. İçine toz şekeri ekleyin. Orta dereceli ateşte toz şekeri eritin. Şeker karamelize olarak eridiğinde üzerine sıcak su ilave edin. Suyu ekledikten sonra katılaşan şekeri karıştırarak 5 dakika kaynatın. Sonrasında ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin ve oda sıcaklığında dinlendirin. Muhaallebisi icin tencerenin icne süt, toz şeker, un, mısır nişastasını ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Devamında karışımı ocağa alın. Orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra toz vanilya ve tereyağını ilave edin. 1-2 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ardından ilk sıcaklığının çıkması için tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın. Oda sıcaklığında bekletin. Krem şanti için iki paket toz krem şantiyi karıştırma kabının içine aktarın. Üzerine iki su bardağı soğuk süt ilave edin. Mikserle iyice çırpın. Krem şanti hazır olduğunda ılınan muhallebinin üzerine krem şantiyi ekleyerek üzerini spatula ile düzeltin. Sonrasında buzdolabında 2 saat soğutun. Soğuduktan sonra üzerini arzuya göre Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. |
|
|