17.Mart.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 7. günü için iftar menüsü
Mercimek Çorbasi
Sandal Köfte NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI Çoban Salata Kıbrıs Tatlısı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sarı mercimek 4,5-5 su bardağı içme suyu (Kemik suyu, tavuk suyu da olur varsa) 1 orta boy soğan 1 adet havuç 1 adet patates (Hepsi orta boy doğranacak) 1 diş sarımsak Tuz Karabiber 1,5 çay kaşığı zerdeçal Kimyon 1 yemek (Silme) un Zeytinyağ Üzeri için : Zeytinyağ Pul biber Fırınlanmış ekmek 3-4 yemek zeytinyağda soğanı kavur. Un ekle, kokusu çıkana kadar 2 dk kavur. Havuç, patates ekle 1-2 dk kavur.( bir kaç kaşık su ekleyebilirsin kavurduktan sonra ). Mercimek ekle, 1-2 tur karıştır. Baharat ve sarımsak ekle. Suyu ekle karıştır ve kapağı kapalı olarak, kaynaya kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte herşey pişenene kadar pişir. Çorba pişince, blendırdan geçir. En son bir kezde süzgeçten geçirdikten sonra, çorbayı tekrar ocağa al. Hafif kaynadıktan sonra altını kapayın. Bir cezvede zeytinyağı hafif kızdır. İçine pul biber koy ve ocaktan al. Çorbanın üzerine gezdir. Birazda kızarmış ekmek ilave et. Sandal Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 700 gram kıyma (Azaltma yapabilirsiniz, kişi sayısına göre) 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 çay bardağından az eksik galeta unu Tuz,karabiber,pul biber, kimyon Püre için. ; 3-4 adet büyük boy patates 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz Üzeri için; Haşlanmış bezelye havuç (İsteğe göre garnitür) Kaşar peyniri Sosu için; 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ Köftesi için malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğuruyoruz. Avuç içi büyüklüğünde alıp ortası çukur kalacak şekilde şekil verip oval şekilde sandal şekli verip tepsiye yerleştiriyoruz. 190 derece fırında 15-20 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz. Üzeri için haşlanmış patateslerin içine tereyağı ve tuz koyup ezip püre haline getiriyoruz. Fırından aldığımız köftelerin üzerine krema sıkma torbası ile sıkıyoruz. Üzerine istediğiniz garnitürleri koyup, rendelenmiş kaşar peyniri ilave ediyoruz. Sosu için su salça ve yağı karıştırıp tepsiye döküyoruz. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı su yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet tavuk bulyon yarım su bardağı arpa şehriye tuz Yapılışı: Pilav tencerenize sıvı yağı koyup şehriyeleri kavurunuz. Tavuk bulyonu da ezerek içerisine koyunuz. Sonra tereyağı, nohut ve pirinci de üzerine ekleyip biraz kavurunuz. Tuz ve suyunu da koyup güzelce karıştırınız. Kaynamaya bırakınız. Kaynadıktan sonra tencerenizin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar (15 dk. kadar) pişiriniz. Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler 2 adet büyük boy domates 1 adet kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 adet büyük boy salatalık 6-7 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytin yağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kuru nane Kırmızı pul biber (isteğe bağlı) Yarım limon suyu Tuz Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Ardından salatalığı yıkayıp kabuklarını alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım ve domatesleri, biberi yıkayıp küp şeklinde doğrayalım. Maydanozları da aynı şekilde yıkayıp doğrayalım ve bütün malzemeleri derin bir kaseye alalım , üzerine yağını, tuzunu, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, limon suyunu da ekleyip bir güzel harmanlayalım ve servis tabağına suyu ile birlikte alıp yemeğin yanında servis yapalım. Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı galeta unu 1/2 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı Hindistan cevizi 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) Kreması için; 1 su bardağı mısır nişastası 1 litre süt 1 paket toz krem şanti 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin Şerbeti için; 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 2 damla taze sıkılmış limon suyu Üzeri İçin; 1 su bardağı Hindistan cevizi Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin. Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin. Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın. Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın. Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz. |
|
|