14.Mart.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü
Pirinç Çorbası
Imam Bayildi Barbunya Pilaki 3 Kaşık Tatlısı Pirinç Çorbası Malzemeler 10 su bardağı et suyu Yarım su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 ölçü limon~un~yumurta terbiyesi Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin. Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın. Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz. Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın. Şimdiden afiyet olsun. Imam Bayildi Malzemeler 8 orta boy patlıcan 4 soğan 12 diş sarımsak 3 domates 4 sivri biber 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber 2 kesme şeker 2 su bardağı sıcak su Domates sos için 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası Kızartmak için Ayçiçek yağı Üzeri için Maydanoz yaprakları İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin Barbunya Pilaki Barbunya Pilaki için Malzemeler 500 gr ayıklanmış barbunya 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su 1 havuç 1 patates 1 soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 diş sarımsak Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tozşeker Tuz Üzeri için 4 dal maydanoz Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın. Salça ilave edip 2 dakika kavurun. Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin. Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. 3 Kaşık Tatlısı için Malzemeler 3 yemek kaşığı un 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker File badem 3 Kaşık Tatlısı Nasıl Yapılır Bir kap içinde önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine un, sıvı yağ, süt, irmik, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Borcamı yağlayın ve hazırladığınız karışımı borcama dökün. Üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika, pişirin. Kek pişerken, şerbeti için bir kapta süt ve şekeri karıştırın. Şeker eridiğinde soğuk şerbetiniz hazır demektir. Kek piştiğinde fırından çıkarın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Tatlınızı kare şeklinde dilimleyin. 5 dakika bekledikten sonra tatlıyı sütlü şerbetle ıslatın ve şerbeti çekmesi için 1 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerini file badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz. |
|
|