IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Şubat.2024   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Profiterol


Hamur (Pate choux):
250 ml su
5 gr tuz
175 gr un
110 gr tereyağı
4 5 adet yumurta

Pastacı kreması:
500 ml süt
120 gr şeker
35 gr tereyağı
6 adet yumurta sarısı
70 gr un
30 gr mısır nişastası
yarım çubuk vanilya

Çikolata sosu:
275 ml krema
70 gr tereyağı
225 gr bitter çikolata

Yapılışı:
Su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve bir spatula yardımı ile ezerek karıştırın. 1 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker atın ve çırpmaya devam edin. Koyu mayonez kıvamına gelince sıkma torbası yardımı ile bir fırın tepsisine alın ve 190 derecede 12 15 dakika pişirin. Pastacı kreması için öncelikle vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıp sütle birlikle ısıtın. Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpın. Daha sonra unu ekleyin. Sıcak sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş temperleyerek dökün ve karıştırmaya devam edin. Tekrar ocak üstüne alın iyice koyulaşana kadar pişirin ve kenara alın soğumaya bırakın. Parlaklık kazanması için tereyağını ekleyip karıştırın ve bekletin.

Hamurlarınız fırından çıkıp soğuduktan sonra aralarını bir bıçak yardımı ile kesin ve sıkma poşetine doldurduğunuz pastacı kremasını hamurlarınızın arasına sıkın. Çikolata sosu için birleştirdiğiniz sos malzemesini de hamurların üzerine gezdirin. Servis olarak file badem veya ezilmiş antep fıstığı kullanabilirsiniz. Ben tercihimi file bademden yana kullandım, oldukça lezzetli bir sonuç aldım.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık