IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Kasım.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Hamur İşlerinde Püf Noktalar


Seçtiğiniz unun cinsi çok önemlidir. Beyaz unu değil, tam buğday ununu tercih edin. Esmer un ve kepekli un da kullanabilirsiniz.
Alışkanlıklarınıza göre mısır unu, çavdar unu, yulaf unu gibi alternatifler de seçebilirsiniz.
Hamur işlerinin içindeki un kadar yağın da önemi var. Genelde bitkisel doymamış yağları az miktarda kullanın. En iyileri zeytinyağı, fındık yağı, bazen de soya, mısırözü yağı olarak bilinir.
Unlu mamullerin içinde harç veya beraberinde katık olarak genelde et, kıyma, yağlı peynir ya da tavuk konulur. Hamur işi yaparken daha çok yağsız peynirler, ıspanak, pazı, mercimek, soya kıyması gibi iç harcı olanları tüketirseniz daha hafif olur.
Tok karnına ve fazla hamur işi yemeyin.
Çok yağlı oldukları için hamur işlerini çok fazla kızartma olarak tüketmeyin.
Haftada en fazla 2 kez hamur işi yiyin. Sadece ne yediğiniz değil, ne miktarda yediğiniz de önemlidir.Hamur işlerini az miktarda yemeye özen gösterin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık