IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Kasım.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Peynir Nasıl Uzun Süre Saklanır?


Büyük boyutta olan peynirlerin kısa zaman zarfı içerisinde tüketilecek kadarı kesilerek başka bir kaba alınabilir. Sürekli olarak buzdolabından çıkarılan peynir ısınır ve soğur. Bu durum peynirin yapısının hızlıca bozulmasına neden olur.
Alışveriş esnasında alınacak ürünün son kullanma tarihi mutlaka kontrol edilmelidir.
Peynirin ambalajına dikkat edilmelidir. Paketi delinmiş, hava almış ürünlerden uzak durulmalıdır.
Endüstriyel tip peynirler, normal peynirlerin aksine buzdolabının en soğuk bölümleri olan üst raflarda saklanabilir. Ayrıca, sık sık açılması nedeniyle peynirler buzdolabının kapak kısmına da konulmamalıdır.
Peyniri muhafaza etmek için en ideal ortam hafif rutubetli, serin ve karanlık bir ortamdır. Fakat bu ortamı oluşturmak pek mümkün olmadığından peynirler çoğunlukla buzdolaplarında saklanır.
Peynirler genelde plastik kaplarda satılır. Saklama işlemi için peynir plastik kabından alınıp cam veya seramik bir kap içerisine konulabilir.
Peynir dilimlenmeden saklanmalıdır. Dilimlenen parçalar dış ortamla daha fazla temas eder.
Peynirler buzluk veya derin dondurucuya konulmamalıdır. Buzdolabının daha az soğuk olan sebzelik kısımları, peynirleri muhafaza etmek için tercih edilebilir.
Peynir çeşitlerinin taze kalma süreleri ve saklanma şekilleri farklıdır. Beyaz peynir tazeliğini yaklaşık iki hafta korurken kaşar peynir gibi biraz daha sert peynirler birkaç hafta taze kalabilir. Gravyer gibi daha da sert yapılı peynirler tazeliğini bir ay kadar koruyabilirler.
Eski kaşar gibi kabuklu peynirler kabuğu temizlenmeden saklanmalıdır. Kabuk temizleme işlemi peynir tüketilmeden hemen önce yapılabilir.
Genellikle tuzlu su içerisinde satılan beyaz peynirler, buzdolabında kendi suyunun içerisinde muhafaza edilmelidir.
Kaşar peynirleri saklamak için açılan paket streçle sarılmalı, peynirin hava alması engellenmelidir.
Örgü peynir de kaşar peynir gibi streçle sarılmalı, hava almayacak bir kabın içine konularak saklanmalıdır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık