18.Kasım.2023 | #1 |
Çevrimdışı
~Sadness~ |
Kıymalı Bazlama Tarifi...
Kıymalı Bazlama Malzemeleri Bazlama hamuru için Malzemeler 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı süt ¾ su bardağı su Tuz Kıymalı için Malzemeler Zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan – yemeklik doğranmış 5 diş sarımsak – ezilmiş 500 gr. kıyma 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 tutam tarçın Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı ketçap 1.5 su bardağı ceviz – iri kıyılmış Üzeri için Malzemeler Rendelenmiş taze kaşar Un, süt, sıvıyağ, su ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Tezgahı hafif unladıktan sonra merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Tavanızı ateşin üzerine alıp ısıtın ardından hamurlarınızı teker teker tavada alarak önlü arkalı pişirip kenara alın ve bir kapla üzerini kapatın. Kıymalı harç için; Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından soğanı ekleyin ve kavurun, soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin, sırasıyla sarımsak, baharatlar ekleyip harcı kavurmaya devam edin ardından ketçabı ilave edip iyice karıştırın. Pişen kıymalı harcı ateşten alın üzerine irice kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın ve kenara alın. Birleştirmek için; Bazlamaların arasını kıymalı harçla doldurup fırın kabına dizin üzerine rendelenmiş taze kaşar serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar 10-15 dakika pişirin.
|
|
|