IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Eylül.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kışlık Konserve Kayısı Suyu Nasıl Yapılır


Malzemeler
2 kg olgun taze kayısı,
1,5 su bardağı şeker.

Hazırlanışı
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın,
Kayısıları bir tencereye alıp (su eklemeden) kapağı kapalı şekilde suyunu salana ve yumuşayana kadar pişirin,
Bir makarna süzgecini ayrı bir tencerenin içine oturtup pişen kayısıları süzgecin içine boşaltın,
Bir spatula veya tahta kaşıkla eze eze süzün (kabukları ve süzgeçten geçmeyen lifler kalana kadar),
Şekerini ekleyip tencereyi ocağa alın,
Şeker eriyene kadar karıştırarak birkaç dakika kaynatın,
Kaynar halde 2 adet 750 ml'lik konserve kavanozuna paylaştırıp ağızlarını kurulayın ve kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp ters çevirerek tezgahın üzerine kapatın,
1 gece bu şekilde bekletip ertesi gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık