IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28.Şubat.2024   #1
Çevrimiçi
28.02.2024 Günün Yemeği


Balık Burger Tarifi

Balık Burger Tarifi İçin Malzemeler
Balık Kaplaması İçin:
1
su bardağı
un
1
tutam
tuz
1
şişe
maden suyu
2
yemek kaşığı
sirke
6
adet
buz
2
adet
levrek fileto
Kızartmak İçin:
2
su bardağı
ayçiçek yağı
Sosu İçin:
4
yemek kaşığı
mayonez
1
yemek kaşığı
hardal
1
tatlı kaşığı
acı sos
1
yemek kaşığı
sirke
5
adet
kornişon turşu
1
avuç
dereotu
Burger Ekmeği İçin:
330
gram
un
1
tutam
tuz
150
gram
süt
(oda sıcaklığında)
30
gram
şeker
1
paket
kuru maya
1
adet
yumurta
(orta boy)
70
gram
tereyağı
(oda sıcaklığında)
Süslemek İçin:
1
adet
yumurta sarısı
1
yemek kaşığı
susam



Balık Burger Tarifi Nasıl Yapılır?

Balık Hazırlanışı:
Balık filetoları ikişer eşit parçaya kesin ve varsa kılçıklarını alın.
Un, tuz, maden suyu ve sirkeyi karıştırın. Buzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Balıkları harca batırın. Fazlasını süzün. Kızgın yağda arkalı önlü 4-5 dakika pişirin.

Sos Hazırlanışı:
Turşu ve dereotunu ince ince kıyın.
Bir kap içerisinde mayonez, hardal, acı sos, sirke, turşu ve dereotunu karıştırın.

Ekmek Hazırlanışı:

Bir kap içerisinde süt ve şekeri karıştırın. Kuru mayayı ekleyin ve 5 dakika oda sıcaklığında mayanın aktifleşmesi için bekletin.
Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Mayalı karışımı ekleyin. Yumurtayı ekleyin. Tahta kaşık veya stand mikser yardımıyla 8-10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru üstü kapalı bir şekilde 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamura tereyağını ekleyin. Tereyağı iyice hamurla bütünleşene kadar yoğurun.
Üzerini streç film ile kapatarak 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 100 grlık bezeler oluşturun. Elinizle yuvarlayarak oval şekiller elde edin.
Aralarında boşluk bırakarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bez ile örtün. 1 saat oda sıcaklığında tekrar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan ekmeklerin üstüne fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180°c fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık