IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/)
-   -   7.12.2023 Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/54569-7122023-gunun-yemegi.html)

BeSte 07.Aralık.2023 09:42

7.12.2023 Günün Yemeği
 
Etli Patates Bombası Tarifi İçin Malzemeler
4
adet
rendelenmiş patates
1
adet
yumurta
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
4
yemek kaşığı
rendelenmiş parmesan peyniri
İç Dolgusu İçin:
3
yemek kaşığı
sıvı yağ
150
gram
dana kuşbaşı eti
(oldukça ince doğranmış)
1
adet
domates
(küp doğranmış)
1
tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
tutam
maydanoz
Sumaklı Soğan İçin:
1
adet
büyük kuru soğan
1
yemek kaşığı
sumak
1
çay kaşığı
tuz
1
avuç
maydanoz
(kıyılmış)


Etli Patates Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri rendeleyin ve iyice suyunu sıkıp başka bir kaba aktarın.
Üzerine yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
Bir tavada sıvı yağını kızdırın. Üzerine küçük soğranmıış kuşbaşı etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi de ekleyin ve domatesler piştikten sonra bir tutam doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
Bir kaseyi streç film ile birkaç kat olacak şekilde streçleyin.
Streç film kaplı kasenin içerisine rendelenmiş patates karışımında 2-3 kaşık ekleyin ve kasenin şeklini verin.
Orta kısma pişirdiğiniz kuşbaşı etini 2 kaşık ekleyin ve streçfilm ile birlikte kaseden çıkarıp top şeklini verin.
Bu şekilde buzlukta en az 20 dakika bekletin ve donduktan sonra 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piyazlık doğradığınız soğanları tuz ve sumak ile ovup, maydanoz ile karıştırın ve fırından çıkan nefis patates bombalarının üzerine koyup sevdikleirnizle paylaşın.


Forum Saati: 04:58. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.