IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/)
-   -   16.11.2023 Günün Yemeği (https://ircforumda.net/gunun-yemegi/53225-16112023-gunun-yemegi.html)

BeSte 16.Kasım.2023 15:19

16.11.2023 Günün Yemeği
 
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
4
su bardağı
un
1/2
su bardağı
ılık su
1
su bardağı
ılık süt
1
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
yemek kaşığı
tuz
1
yemek kaşığı
instant maya
1
tatlı kaşığı
toz şeker
İçi için:
350
gram
kıyma
3
adet
rendelenmiş domates
1,5
yemek kaşığı
domates salçası
1
adet
soğan
1
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
tuz
1/2
su bardağı
su


Kayseri Yağlaması Tarifinin Püf Noktası
Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanın. Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın. Açarken çok fazla un kullanmayın. Hamuru için kullanacağınız tuz miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.


Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için:
Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.

Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.


Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın. Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.

İçi için:
Soğanları küp küp doğrayın.Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.

Ardından içine soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.

Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.

Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Birleştirme aşaması:
Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.

Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Dilerseniz Kayseri yağlamasının üzerine yoğurtlu sarımsaklı sos da gezdirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.


Forum Saati: 21:13. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.