![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
![]() |
7.11.2023 Günün Yemeği
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
6 adet kemiksiz but eti (tavuk) 2 adet orta boy patates (fırın kabınıza göre 1 adet olabilir) 1 adet büyük boy domates (ya da dilerseniz sadece birkaç dilim) 1 adet biber Sosu için: 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası 2 diş rendelenmiş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tepsiye Eklemek İçin: 1 çay bardağı su Fırında Patatesli Tavuk Tarifinin Püf Noktası Fırınınızın model ve çalışma prensibine göre pişme süresi artabilir. Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin. Güzelce karıştırın. Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Ardından üzerine sosu gezdirin. Elma şeklinde dilimlediğiniz patatesleri dizin. Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Sebzelerin miktarı konusunda serbestsiniz. Tavukların kenarından suyu da ilave edin. Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında, tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Fırında patatesli tavuk tarifine herkes bayılacak. Afiyetler olsun! Fırında Patatesli Tavuk Tarifinin Servis Önerisi Fırından aldıktan sonra üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve taze çekilmiş karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzetine lezzet katacaktır. Erişte ya da pilav ile güzel ikili olurlar. |
![]() |
![]() |
|
|