IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 1 gün önce   #1
Çevrimiçi
Savcı değişti, beraat kararı bekleyen dava ertelendi


AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun yakınlarına ait kaçak yapıyı gündeme taşıyan gazeteci Cihat Polat ile CHP’li meclis üyesi Nazım Gençtürk’ün davasında, beraat mütalaası veren savcı 12. Asliye Ceza Savcılığı’ndan KADEK’e (Kamu Davasının Açılması Ertelenmesi Bürosu) atanırken, yerine 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yeni bir savcı görevlendirilmişti. Yeni savcının dosyayı incelemek için süre talep etmesi üzerine dava ertelendi.

SAVCI DOSYAYI İNCELEMEK İÇİN SÜRE İSTEDİ

Kocaeli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Gençtürk ve Polat ile taraf avukatlarının yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, CHP İl Başkanı Erdem Arcan, ve çok sayıda gazeteci duruşma salonunda hazır bulundu. Yeni atanan savcı, duruşmada "Bu ay içerisinde yayınlanan kararname ile adliyelerde çok sayıda yeni hakim ve cumhuriyet savcısı ataması yapılmış ve yeni mahkemeler kurulmuştur. Bu kapsamda cumhuriyet başsavcılığı ve mahkemelerde kapsamlı görev değişikliğine gidildiği malum olmakla dosyayı incelemek için tarafımıza süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

DAVA KARARA BAĞLANMADI

Gençtürk ve Polat beraatlerini talep ederken avukatları da süre talebinin reddini talep etti. Mahkeme hakimi yeni atanan savcının görev alma tarihini dikkate alınarak talebinin kabulüne, Gençtürk’ün görev yazılarının İzmit ve Büyükşehir Belediyesi’nden istenmesine karar vererek duruşmayı 22 Eylül 2026 tarihine ertelenmesine karar verdi.


https://egik.net/savci-degisti-beraa...ava-ertelendi/
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık