IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   DusFm Paylaşımları (https://ircforumda.net/dusfm-paylasimlari/)
-   -   Kabak Sütlüsü (https://ircforumda.net/dusfm-paylasimlari/67744-kabak-sutlusu.html)

meLanie 02.Aralık.2024 21:44

Kabak Sütlüsü
 
Kışın vazgeçilmezi olan bu tatlı, yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla sofralarınıza neşe katacak. Kabak ve sütlü karışımın buluştuğu, pirinç unu ile kıvamlanmış bu tatlı, hem pratik hem de besleyici. İşte kabak sütlüsü tarifi

Kabak Sütlüsü için
Malzemeler
500 gram bal kabağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:

Yıldız anason
Kabuk tarçın
Kabak Sütlüsü
Nasıl Yapılır
Kabak sütlüsü tarifi için öncelikle bal kabağını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye doğradığınız kabağı koyun, üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte, kabağın suyu salıp yumuşaması için ara ara karıştırarak pişirin. Kabağın iyice yumuşayıp suyunu çekmesi yaklaşık 20-30 dakika sürecektir.
Ayrı bir tencerede sütü ılıtın. Süt kaynamamalı, sadece ılıması yeterli.
Ilık sütün içine nişasta ve pirinç ununu ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.
Kabağınız pişip yumuşadıktan sonra, ılık sütlü karışımı kabağın üzerine ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayacaktır.
Tatlınız koyulaştıkça, sürekli karıştırmayı unutmayın. Koyulaşan tatlının üzerine tereyağını ekleyin ve bir iki dakika daha karıştırarak pişirin.
İsteğe bağlı olarak vanilin de ekleyebilirsiniz, tatlınıza hoş bir aroma katacaktır.
Karışım koyulaşıp sütlü tatlı kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Birkaç dakika karıştırarak dinlendirin.
Ardından tatlıyı kaselere dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kabak sütlüsü soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

https://img.ircforumlari.net/resimle...1480628c75.jpg


aLinti


Forum Saati: 18:55. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.