![]() |
Girit Usulü Çullama
Girit Usulü Çullama için
Malzemeler 5 yufka İç harcı için: 1 adet tavuk (haşlayıp kemiklerini ayıklayın, suyunu ayırın) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2.5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı tarçın ½ yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı şeker ½ yemek kaşığı tuz Aralara sürmek için: ½ su bardağı eritilmiş tereyağı Girit Usulü Çullama Nasıl Yapılır 2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun. Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin. Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin. Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. https://img.ircforumlari.net/resimle...8c1742f3f6.jpg aLinti |
Forum Saati: 21:24. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.