![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Çilekli Charlotte
Fransız mutfağına özgü bir pasta olan charlotte, özel kedi dili bisküvileri ile yapılıyor. Avustralya ve Doğu Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen charlotte pasta, isteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Yapımında çilek, frambuaz, şeftali gibi meyveler kullanılır. Özel günlerde sunabileceğiniz charlotte pasta, ülkemizde 'şarlot' ismiyle de bilinir. Peki, evde nefis mi nefis çilekli charlotte nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, çilekli charlotte pasta yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Çilekli Charlotte için Malzemeler Kedi dili bisküvi için: 1 su bardağı un 4 adet yumurta sarısı 4 adet yumurta beyazı 1 çay bardağı toz şeker 30 gram toz şeker (farklı yerde kullanılacak) 2 çay bardağı pudra şekeri Kreması için: Yarım su bardağı un 500 ml. süt 40 gram tereyağı 8 adet yumurta sarısı 1/2 çay kaşığı vanilya 30 gram mısır nişastası Pandispanya için: 200 gram toz fındık 240 gram yumurta beyazı 180 gram pudra şekeri 100 gram toz şeker 1/2 çay kaşığı vanilya 70 gram un Üzeri için: 500 gram çilek 2-3 dal nane Çilekli Charlotte Nasıl Yapılır Pandispanya için; Un, toz fındık, pudra şekeri ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine alın. Yumurta beyazlarını ve toz şekeri farklı bir kapta karıştırarak mereng kıvamına getirin. Unlu karışımı, kaşık kaşık alarak merengin içerisine ekleyin. Pastacılık çemberinin kenarlarına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız pandispanyayı kalıbın içerisine aktarın. 4Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin. Pandispanya piştikten sonra oda sıcaklığında bekleyerek soğumaya bırakın. Kreması için; Vanilya ve sütü küçük sos tenceresinde kaynatın. Ayrı bir cam kabın içine toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Un ve nişasta ekleyerek karıştırın. Bir taşım kaynattığınız sütlü karışımı yumurtaların üzerine yavaşça ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Kremayı benmari usulü pişirin ara sıra karıştırın. Kedi dili bisküviler için; 30 gram toz şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Başka bir kapta 70 gram toz şeker ve yumurta beyazını karıştırın. İki karışımı da spatulayla birbirine yedirin. Ardından elenmiş unu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisini karışımı 10 cm kalınlıklar olacak şekilde sıkın. Üzerine bolca pudra şekeri ekleyerek önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın ve üzerine krema dökün. Üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin. Üzerine tekrar krema ve pandispanya ekleyin. Pandispanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. Üç katlı pastanın kenarlarını da krema ile sıvayın. Pişen kedi dili bisküvileri pastanın kenarlarına dik olarak yerleştirin. Üzerini tekrar çilek ve nane ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. ![]() aLinti |
![]() |
![]() |
|
|