IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ocak.2024   #1
Çevrimdışı
Bereketli Kazan


Çok eski zamanlarda, kraliyet ile yönetilen bir ülkede genç bir çiftçi varmış. İsmi John olan bu çiftçi, hayatını çiftlikte ektiği ürünlerin mahsul vermesi ve sonrasında da onları satarak kazanıyormuş. Fakat yaz mevsimi olmasına rağmen topraklar çok verimsizmiş. Ne ekerse eksin sonuç alamıyormuş. Bu da onu çok üzüyormuş.

Derken John bir kazan bulmuş. Bu kazanın kullanırım diye düşünmüş ve içine küreğini atmış. Sonra odasına gitmiş ve uyumuş. Uyandığında ne de görsün. Kazanın içinde 1 değil 10larca kürek varmış. Ne olduğunu anlamayan John kafa yormaya başlamış. Sonrasında da kazanda bir sihir olduğunu düşünerek içine cebinden çıkardığı bir altın koymuş. Bir anda altın çoğalmış. O kadar çok altın olmuş ki John bunlar ne isterse onu alabilirmiş. Artık çalışmasına, emek vermesine gerek yokmuş.


Daha sonra John altınları almış ve Kraliyete giderek alışveriş yapmaya başlamış. İşe yarayan yaramayan bir sürü şey almış. En güzel yemekleri yemiş, en güzel kıyafetleri satın almış ve giyinmiş. Gitmiş kendine kocaman bir saray tutmuş. O kadar çok parası varmış ki, insanlar artık onla arkadaş olmak istiyormuş.

Artık ülkede kraldan bile daha zenginmiş. Bir gün kral John’u yanına çağırmış. John başta korkmuş, ama sonra ülkede en zengin adamın kendisi olduğunu düşünmüş rahatlamış. Kralın yanına gitmiş ve huzuruna çıkartılmış.


Kral ona nasıl bu kadar zengin olduğunu sormuş. John bir sürü yalan söylemiş ama hepsi tutarsızmış. Bu nedenle Kral ona inanmamış ve tüm malvarlığına el koyacağını söylemiş. John tamam ama bana biraz süre verin demiş. Çünkü bir planı varmış.

John sarayına geri dönmüş. Krala karşı koymak için kendini kazana atmış ve kendini çoğaltmış. Düşünmüş ki Krala ve ülkesine 1 tane John karşı koyamaz ama onlarca, yüzlerce, binlerce John karşı koyabilir. Fakat düşünmediği bir şey varmış.

Sürekli kendisini kopyaları türemeye başlamış. Kopyalar evin her yerindeymiş. John onlara her ne kadar ‘’Beni dinleyin, siz benim kopyamsınız, benden izinsiz hareket etmeyin’’ dese de, kopyaları ona karşı geliyormuş. Hepsi John’un kendisi olduğunu, zengin olanın kendisi olduğunu iddia ediyormuş.

Derken, kazanı kaçırmak için kavga etmeye başlamışlar. Çünkü kazan kimin olursa zengin olan o olacakmış. Bu hengamede kazan kırılmış. Kazan kırıldığı zaman mucizevi bir şey olmuş.

Çoğalan her şey bir anda ortadan kaybolmuş. John’un cebindeki altınlar, John’un bu sayede satın aldığı her ne varsa kaybolmuş gitmiş. John çıplak bir şekilde kendini çiftliğinde bulmuş…

Tüm bu olanlar John’un aklının başına gelmesini sağlamış. Emek vermeden kazanmak mümkün değilmiş. Mümkün olsa bile sonucunda kötü olaylar olacakmış. O da kendi işine geri dönmüş ve toprak artık çok verimliymiş. John emeği ile kazanarak çok zengin olmuş ve hayatını devam ettirmiş…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık