IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ocak.2024   #1
Çevrimdışı
Hilekar Guguk Kuşu


Bir zamanlar yemyeşil ağaçlarla kaplı, rengarenk çiçeklerin şarkı söylediği ve insan elinin değmediği ormanlarda, güzellikleri dillere destan rengarenk tüyleriyle, cıvıl cıvıl ötüşen birbirinden güzel kuşlar yaşarmış.

Kuşlar her sene kendilerine bir kral seçerlermiş. Krallarını güzellik yarışmasında kim birinci gelirse, onu kralları seçerlermiş Yine kuşlar geleneksel kuş güzellik yarışması düzenlemişler. Bütün kuşlarda tatlı bir telaş başlamış. Hepsi derenin kenarına gidip yıkanmış, tüylerini tarayıp bir güzel süslenmişler. Kuşların arasında tatlı bir rekabet varmış. Kuşların hepsi birbirinden güzelmiş. Ancak içlerinde Guguk kuşu ne yapsa da onlar gibi güzel olamıyormuş.

O da diğerleri gibi derenin kenarına gidip tüylerini taramış süslenmeye çalışmış ama nafile hiçbir işe yaramamış. Bu yüzden derenin kenarında süslenen diğer kuşların düşürdüğü tüyleri toplamış. Bu rengarenk tüyleri kendisine takmış takıştırmış. Bu tüyler kendisini öyle güzelleştirmiş ki diğer bütün kuşların ağzı açık kalmış. Hepsi daha önce görmedikleri bu güzel kuşa hayran hayran bakmışlar Nihayet yarışmanın günü gelmiş. Bir bir podyuma çıkan kuşlar tüm maharetlerini göstermişler. Kiminin uzun güzel kuyruğu, kiminin renkli tüyleri varmış. Hepsi de birbirinden güzelmiş. Ormanın ileri gelen kuşları jüri üyesiymiş. Bütün kuşları titizlikle inceleyen jüri üyeleri daha önce görmedikleri guguk kuşunu gördüklerinde hayran kalmışlar ve onu yarışmanın birincisi seçmişler. Başına da bir taç takmışlar.

Bundan böyle kendisini kuşların kralı ilan etmişler. Bütün kuşlar heyecanla sıraya girip yeni krallarına sarılmak istemiş. Yalnız kuşların her biri sarıldığında guguk kuşunun takmış olduğu tüyler birer birer yere düşmüş. Sonunda bütün tüyleri yere düşen guguk kuşunun yapmış olduğu hile meydana çıkmış.

Bütün kuşlar hilekar guguk kuşunun yaptığına çok kızmışlar. Başındaki tacı alıp, onu krallıktan atmışlar.

Guguk Kuşu da yaptığı hilenin er ya da geç ortaya çıkacağını anlamış olmuş.

Yaptığı hatayı anlamasını anlamış ama her şey için çok geçmiş. Hem doğup büyüdüğü ormandan atılmış hem de kendisi sevilmeyen bir kuş olmuş.

Artık başka ülkelere giden Guguk kuşu kendiyle barışık bir şekilde yaşamaya başlamış. Bir daha hiç kimseye hile yapmamış.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık