IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ocak.2024   #1
Çevrimdışı
Ahtapot ile Paylanço Balığı


Bir zamanlar okyanusun derinliklerinde yaşayan utangaç bir ahtapot varmış. Gününün çoğunu tek başına geçirirmiş. Çünkü arkadaş edinme konusunda oldukça çekingen davrandığı için hiç arkadaşı yokmuş. Bir gün ahtapot kaygan bir istiridyeyi yakalamaya çalışırken, Farkına varmadan kendini yosunların arasında bağlanmış bir şekilde bulmuş. Yosunların arasından tüm gücüyle kurtulmaya çalışsa da bir türlü başarılı olamamış.

Çok utangaç olsa da yoldan geçen balıklardan yardım istemekten başka çaresi kalmamış. Birçok balık yanından yüzerek onu görmezden gelmiş. Ancak küçük bir palyaço balığı hiç düşünmeden ahtapotu yosunlardan kurtarmış. Ahtapot sonunda kurtulduğu için çok rahatlamış. Ancak çok çekingen olduğu için küçük palyaço balığıyla konuşup arkadaş olmak istediğini söyleyememiş. Sadece küçük balığa teşekkür edip oradan hızlıca uzaklaşmış. Ahtapot utangaçlığı yüzünden arkadaş olma fırsatını kaçırdığı için bütün gece üzüntüden uyuyamamış.Birkaç gün sonra ahtapot okyanusta dolaşırken bütün balıkların telaş içinde kaçtığını fark etmiş. Etrafına baktığında büyük bir köpek balığının beslenmek için balıkları kovaladığını fark etmiş. Hızla mercan kayalıklarının arasına gizlenmiş. Saklandığı yerden dışarı baktığında köpek balığının, daha önce kendisini kurtaran palyaço balığının peşinde olduğunu görmüş.

Küçük balığın yardıma ihtiyacı varmış. Palyaço balığının kendisine nasıl yardım ettiğini hatırlayıp, elinden geleni yapmak için bir plan yapmış. Ahtapot saklamış olduk ayların içinden çıkıp köpek balığının önüne kendini atıp dikkatini dağıtmış. Köpek balığı ahtapotu tam yakalayacakken, ahtapot bir anda mürekkebini üstüne püskürtmüş. Bir anda etrafta göz gözü görmemiş.Ahtapot küçük palyaço balığıyla birlikte mercan kayalıkların arasına saklanmış. Köpek balığı elinden hem palyaço balığını hem de ahtapotu kaçırdığı için çok sinirlenmiş. Etrafa iyice bakmış ama kimseyi göremeyince geri yoluna gitmiş.

Köpek balığı gider gitmez bütün balıklar saklandıkları yerden çıkıp ahtapotu cesurluğu için tebrik etmiş. Küçük palyaço balığı kendisini kurtaranın birkaç gün önce yardım ettiği ahtapot olduğunu anlamış. Kendisi için canını tehlikeye atan ahtapota çok teşekkür edip birlikte çok iyi arkadaş olmaya karar vermişler. Bunu duyan diğer balıklar ahtapotun ne kadar cesur ve iyi kalpli olduğunu fark etmiş. Böylece herkes cesur ahtapotla arkadaş olabilmek için can atmış.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık