Hurmalı, Tarçınlı Latte
Doğal tatlılığı hurmadan, sıcak aromayı tarçından alan bu tarifle kahve molalarınıza yumuşacık bir dokunuş katın. Hurmalı, tarçınlı latte tarifi, sıra dışı ama tanıdık bir tat sunuyor.
Malzemeler
1 adet hurma
18-20 gr espresso için öğütülmüş kahve
150 ml süt
1 adet çubuk tarçın
Yapılışı:
Hurmayı püre haline getirerek portafilter’a kahveyle birlikte yerleştirin. Double espresso demleyin. Sütü 70 °C’yi geçmeyecek şekilde ısıtıp krema kıvamına getirin. Demlediğiniz kahvenin üzerine sütü ekleyin. Servis ettiğiniz fincana 1 adet çubuk tarçın yerleştirin. Tarçının aromasını bırakması için 2 dakika bekledikten sonra latte’niz servise hazır.
aLinti