Çıtır Denizli biberi
Malzemeler
15 gr kuru Denizli biberi
100 gr süzme yoğurt
1 gr acı kırmızı toz biber
5 ml zeytinyağı
Yapılışı:
Biberleri hazırlayın: Kuru Denizli biberlerini ılık suda yaklaşık 10 dakika bekleterek hafifçe yumuşatın. Süzüp iyice kurulayın.
Biberleri kızartın: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Biberleri ekleyin ve çıtırlaşana kadar, dikkatlice kızartın. (Aşırıya kaçmadan, kıtır ve hafif esmer olana kadar pişirin.) Kağıt havlu üzerine alın.
Yoğurdu hazırlayın: Süzme yoğurdu bir kasede pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Arzuya göre hafif tuz ekleyebilirsiniz.
Sosu hazırlayın: Küçük bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. İçine acı kırmızı toz biberi ekleyerek yağı renklendirin. Kısa süre sonra ocaktan alın.
Sunum: Servis tabağına çıtır Denizli biberlerini yerleştirin. Üzerine süzme yoğurdu yayın. En üste biberli yağı gezdirerek sıcak veya oda sıcaklığında servis edin.
aLinti