Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
meLanie
Bizimkiler.Net
Bezirgani ( AnTakya )


Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler
Bezirgani İçin:
10 adet dolmalık biber (tatlı)
10 adet kurutulmuş domates
1 adet küçük boy soğan (küp doğranmış)
1 avuç doğranmış maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon


Bezirgani Üzeri İçin
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam doğranmış maydanoz

Bezirgani Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş dolmalık biber ve domatesleri kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğranmış doğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Biber salçasını da 2 dakika kavurduktan sonra doğranmış biber, domates, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın.
Üzerine nar ekşisi gezdirip, maydanoz ve ceviz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Click the image to open in full size.



aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet