Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler
Bezirgani İçin:
10 adet dolmalık biber (tatlı)
10 adet kurutulmuş domates
1 adet küçük boy soğan (küp doğranmış)
1 avuç doğranmış maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Bezirgani Üzeri İçin
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam doğranmış maydanoz
Bezirgani Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş dolmalık biber ve domatesleri kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğranmış doğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Biber salçasını da 2 dakika kavurduktan sonra doğranmış biber, domates, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın.
Üzerine nar ekşisi gezdirip, maydanoz ve ceviz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
aLinti