Kakaolu Muzlu Yulaflı Kek için Malzemeler
Kuru malzemeler
2.5 su bardağı yulaf
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı Hindistan cevizi tozu (Yerine eşit miktarda toz yulaf kullanılabilir)
1/2 su bardağı toz badem (Yerine eşit miktarda toz yulaf kullanılabilir)
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
Islak malzemeler
1 yeşil elma (Çekirdekleri çıkarılmış, parçalara bölünmüş)
3 orta boy muz
3/4 çay bardağı agave şurubu veya 5-6 yumuşak hurma (Damak tadına göre artabilir)
1/2 su bardağı süt
Nasıl Yapılır
Çayın yanına yapabileceğiniz nefis kakaolu muzlu yulaflı kek tarifi
Fırını 180 derecede ısıtın. Yaklaşık 20 cm x 20 cm boyutlarında bir fırın kabının içerisine, kenarlarından taşacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Yulafı mutfak robotuna koyup, un olana dek çekin. Bir kaseye aktarın ve diğer kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.
Islak malzemelerin hepsini mutfak robotunda, birbirine geçene dek iyice ezin. Islak karışımı kuru karışımla karıştırın. Her tarafının eşit pişmesi için, fırın kabına düzleştirerek yayın. Önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin. Ardından kalıptan çıkarın ve soğutma telinde oda sıcaklığına getirin.
Servis etmeden önce, 1 olgun avokado, 3 yumuşak hurma ve 1-2 yemek kaşığı kakaoyu krema kıvamına gelene dek mutfak robotundan geçirdim ve sıkma torbası yardımıyla keklerin üzerine sıktım.
aLinti