Bayat Ekmek Çorbası için Malzemeler
1/2 adet bayat ekmek
4 su bardağı et suyu
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 su bardağı süt
Bayat Ekmek Çorbası Nasıl Yapılır
Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Püf noktası:
Küp şeklinde doğradığınız ekmekleri et suyu kaynamaya başlayınca ilave ederseniz, ekmekler çok daha iyi dağılır. Aksi halde ekmekler hamurlaşabilir.
aLinti