Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.Mayıs.2025   #1
Çevrimiçi
meLanie Konuyu Baslatan
Bizimkiler.Net
Patlıcan pehli


Yaz aylarının sen sevilen sebzesi patlıcanla yapılan ağzınızı sulandıracak bir tarifimiz var: Amasya'ya özgü patlıcan pehli tarifi... Türkiye'nin farklı yörelerinde farklı isimlerle karşınıza çıkabilen bu yemeği denemeden geçmemenizi tavsiye ederiz. Özellikle patlıcan sevenler pehliye bayılacak..


Patlıcan Pehli Tarifi İçin Malzemeler
2-3 parça dana biftek
1 kg uzun patlıcan
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet biber
Kaya tuzu
Karabiber


Patlıcan Pehli Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana biftek 3 su bardağı su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir (Ben düdüklü tencere ile yapıyorum yumuşacık oluyor).
Diğer taraftan patlıcanlar alacalı olarak uzunlamasına kesilir (Kaya tuzu eklenmiş suda bekletilir).
Soğan, sarımsak, biber küçük doğranır. Orta ateşte sotelenip bekletilir.
Patlıcanlar ölçülü olarak kızartılır ve fazla yağı alınır.
Patlıcanlar beklettiğimiz soğanlara eklenir.
Yumuşayan bifteklerimiz didiklenir (kuşbaşı olarak da kullanabilirsiniz)
Patlıcanlara eklenir.
Üzerine domatesler rendelenir ve artan et suyu (düdüklüden çıkan).
Kaya tuzu ve karabiber eklenerek kısık ateşte 30-35 dk. pişirilir.





aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet