Böğürtlenli Chia Bar için
Malzemeler
100 g taze böğürtlen
5 yemek kaşığı chia tohumu (sütte bekletilmiş)
4 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
50 g esmer pirinç unu
50 g glütensiz yulaf
50 g badem unu
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı toz tarçın
2 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özü
Böğürtlenli Chia Bar
Nasıl Yapılır
Derin bir sos tenceresinde böğürtlenleri iyice ezin. İçine chia tohumlarını ve akçaağaç şurubunu ekleyin. 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından karışımınızı orta derecede ateşin üzerine alın. Arada karıştırmayı unutmayın. Üç-beş dakika hafif koyulaşmaya başlayana kadar kaynatın. Ateşten alın ve ılınması için kenara koyun. Fırını 190 dereceye ayarlayın ve önden ısıtın. Başka bir kapta esmer pirinç unu, yulaf, badem unu, tuz, karbonat ve tarçını karıştırın. İçine erimiş tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek iyice birbirine değmelerini sağlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışımın yarısına yakın miktarını tepsiye yayın. Üzerine böğürtlenli karışımı dağıtın, iyice yayın. Kalan yulaflı karışımı yine böğürtlen karışımının üzerine yayın. Sıkıştırmak için bastırmayın. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kağıttan yavaşça ayırarak, ince uzun parçalara ayırın.
aLinti