Kayısılı Galette için Malzemeler
Hamur İçin:
Yarım su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı soğuk tereyağı
1/4 su bardağı soğuk su
İç Harç İçin:
500 gram kayısı
1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilin
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Kayısılı Galette
Nasıl Yapılır
Kayısılı galette için öncelikle, un, toz şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
Küp küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin.
Soğuk suyu ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur topluca bir araya geldiğinde, fazla yoğurmadan bir top haline getirin.
Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika soğutun.
Kayısıları bir kaba alın. Üzerine toz şeker, nişasta, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak kayısıların tatlandırılmasını sağlayın.
Soğuyan hamuru unlu bir tezgahta yaklaşık 30 cm çapında bir daire olacak şekilde açın.
Hamurun ortasına kayısılı karışımı yerleştirin ve kenarlarda yaklaşık 5 cm kadar boşluk bırakın ve hamurun kenarlarını meyvelerin üzerine kapatacak şekilde katlayın ve katladığınız yerlerde hafifçe bastırın.
Çırpılmış yumurtayı hamurun kenarlarına sürün ve üzerine toz şeker serpin. Galette'yi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35-40 dakika, kenarları altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan kayısılı galette servise hazır. Afiyet olsun.
aLinti