|
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları için Malzemeler
Portakal Çanakları
5-6 adet orta boy portakal
Şerbet için
500 gr şeker
1 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
Krema için
700 gr süt
½ su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Nasıl Yapılır
Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin.
Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız.
Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.
Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın.
Krema:
Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin.
Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın.

aLinti
|