Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
5adet tavuk incik (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
1 litre sıcak su
1adet soğan
2adet havuç
2adet patates
1tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1çay kaşığı tuz
1/2çay kaşığı karabiber
3yemek kaşığı sıvı yağ
tatesli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın.
Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun.
Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın.
Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin.
Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır. Afiyet olsun.
Patatesli Tavuk Haşlama Tarifinin Püf Noktası
Haşlama suyuna bir diş sarımsak eklemek, yemeğe hafif aroma katacaktır. Ayrıca haşlama suyuna ekleyeceğiniz defne yaprağı da tavuğunuzun lezzetini zenginleştirebilir.
aLinti