Malzemeler;
3 paket bebek ıspanak
3 bağ roka
2 adet zarı alınmış portakal dilimleri
1 bardak kıyılmış ceviz
50 gr kurutulmuş çekirdeksiz kızılcık ya da yaban mersini
Rendelenmiş parmesan peyniri
½ su bardağı nar tanesi
Sos için;
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı Portakal suyu
1 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı Haşhaş tohumları
1 çay kaşığı Dijon hardalı
1/4 c. sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Büyük bir kapta ıspanak, roka, mandalina, ceviz ve yaban mersinini karıştırın. Orta boy bir kapta sirkesi, portakal suyu, bal, haşhaş tohumu ve hardalı çırpın. Karışana kadar çırparken yağı yavaşça dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunu salatanın üzerine dökün ve birleştirmek için fırlatın. Üzerine parmesan ve bir tutam deniz tuzu ekleyin.
aLinti