Fit Elmalı Crumble için
Malzemeler
Hamuru için
30 g yulaf
45 g tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
50 g Hinsitan cevizi yağı
25 g Hindistan cevizi şekeri
İç dolgusu için
2-3 adet (500 g) aromalı elma (granny smith, macoun, ya da empire gibi)
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
50 g pikan cevizi
Yarım çay kaşığı tarçın, az tuz, az karanfil, az muskat
Fit Elmalı Crumble
Nasıl Yapılır
Hamuru için; buğday unu, yulaf, hindistan cevizi yağı, tuz ve hindistan cevizi şekerini mutfak robuta koyun ve hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
İç dolguyu hazırlamak için elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
Üzerine hindistan cevizi şekeri, pikan cevizi, tuz, karanfil, tarçın ve muskat ekleyin.
23 cm çapında yuvarlak tart kalıbına önce iç dolgu malzemesini, üzerine ise hazırladığınız hamuru yayın.
Tatlıyı 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
aLinti