Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı için
Malzemeler
250 gr kadayıf
200 gr tereyağı
1 kase yaban mersini
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 dilim limon
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Nasıl Yapılır
Öncelikle taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve elinizle havalandırıp üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce harmanlayın.
Pişireceğiniz kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirip sıkıca bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğuması için bir kenara alıp bekletin.
Derin bir tencereye yaban mersinlerini alıp üzerine şeker, su ve limonu ekleyin orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Sos henüz sıcakken blender’dan geçirip hazırlamış olduğumuz kadayıfların üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.
aLinti