Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.Kasım.2024   #1
Çevrimiçi
meLanie
Bizimkiler.Net
Girit Usulü Çullama


Girit Usulü Çullama için
Malzemeler
5 yufka
İç harcı için:

1 adet tavuk (haşlayıp kemiklerini ayıklayın, suyunu ayırın)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2.5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tarçın
½ yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı şeker
½ yemek kaşığı tuz
Aralara sürmek için:

½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Girit Usulü Çullama
Nasıl Yapılır
2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun.
Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin.
Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin.
Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin.
Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


Click the image to open in full size.



aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet