Alanya Bohçası için Malzemeler
Hamuru için:
220 gr un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/3 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Harç için:
1 demet maydanoz
6 yemek kaşığı lor peyniri
Alanya Bohçası
Nasıl Yapılır
Hamuru için bütün malzemeler kap içerisinde karıştırılır.
Sıcak hafif yağlanmış krep tavasında kepçe yardımı ile dökülen harç arkalı önlü pişirilir.
Maydanozlar saplarından ayıklanır. Sapları bağlama için sıcak su içerisinde bekletilirç
Bir kap içerisinde lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları karıştırılır.
Kreplerin ortasına harç koyularak bohça şeklinde üst noktada bileştirilir. Maydanoz sapları ile bağlanır.
aLinti