Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü
Süzme Patlıcan Çorbası
Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten
Çitir Tavuk Baget
Çilekli Semizotu Salatası
Oreolu Magnolia
Süzme Patlıcan Çorbası için Malzemeler
3 patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
Karabiber
Tuz
Üzeri için
10 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Süzme Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır
İftar sofralarınız için tadı harika bir çorba. Patlıcanları fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun.
Büyük bir kasede yoğurt ve rendelenmiş sarımsakla birlikte iyice karıştırın.
Tereyağını tencerede eritin. Un ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Patlıcan karışımını ekleyip karıştırın.
Sıcak su, tuz, karabiber ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Karışımı blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Tereyağını eritip kekik ile karıştırın. Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine kekikli tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
Fırında Beşamel Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilogram karnabahar
Yarım kilogram brokoli
2 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Beşamel Sosu İçin
2 yemek kaşığı un
2 su ardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Kaşar peynir
Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Brokoli doğranır.
Patatesler ince ince, havuçlar da küp küp doğranır.
Buzlu bezelyeler de dahil, sebzeler kaynayan tuzlu suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. (Tamamen yumuşamasın ki dağılmasın.)
Haşlanan sebzeler süzülüp, fırın kabına dökülür.
Bir tencerede sıvı yağ ile un kavrulur. Unun rengi dönmemelidir.
Süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
Pişince biraz tuz ve karabiber atılır ve iyice katılaşmadan sebzelerin üzerine dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri de serpilip, ısıtılmış 170 derece fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir.
Çıtır Tavuk But Malzemeler:
1 kg tavuk baget
2 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
Akşam yemeklerinize pratik ve değişik lezzet arıyorsanız çıtır mı çıtır tavuk bu nefis butlar sizin için gelsin! 😍 Dilediğiniz soslara banmak serbest! 😉
Çıtır Tavuk But
Malzemeler:
1 kg tavuk baget (Kanatla da yapılabilir)
2 tane yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu aşamada aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir şekilde pişmeli.
Çilekli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1
demet
semizotu
10
adet
çilek
100
gram
beyaz peynir
1/2
su bardağı
ceviz içi
1
çay kaşığı
mavi haşhaş tohumu
1
çay kaşığı
susam
Sosu İçin:
1/2
adet
limon suyu
1
çay kaşığı
limon kabuğu rendesi
1
tatlı kaşığı
sirke
2
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
tuz
Çilekli Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Semizotunun yaprakları ve taze dalları ayıklanır servis kasesine alınır.
Üzerine dilimlenen çilekler, peynir, cevizler, mavi haşhaş tohumları ve susamlar serpiştirilir.
Sos malzemeleri karıştırılır ve servisten hemen önce salataya eklenir.
Oreolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1.5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 vanilya
200 ml krema
2 tane muz
20 adet oreo bisküvi
Yapılışı:
Süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Göz göz olup, kaynadıktan sonra kapatıyoruz.
Oreo bisküvileri ikiye ayırıp, içindeki kremalarını bir tabağa ayırıyoruz.
Kalan kakaolu kısımları rondoda çekip, toz haline getiriyoruz..
Hazırladığımız muhallebinin içine ayırdığımız oreo kremalarını, sıvı kremayı ve vanilyayı ilave edip çırpıyoruz.
Kupların tabanına oreo kırıntısı ve muzu koyup, muhallebiyi döküyoruz.
Ardından üstü için yeniden oreo kırıntısını döküp tamamlıyoruz.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına alıp, 3-4 saat bekletip servis edebiliriz
|