23.01.2024 Günün Yemeği
Fırında Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
500
gram
bonfile
Marinasyonu İçin:
3
yemek kaşığı
soya sosu
2
yemek kaşığı
süt
2
yemek kaşığı
zeytinyağı
2
çay kaşığı
tuz
1
tatlı kaşığı
kekik
Fırında Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Soya sosu, süt, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın.
Üzerine kekiği ilave edin ve karıştırın.
Eti geniş bir tabağa alın.
Üzerine sosu ilave edin ve yedirin. Buzdolabında vaktiniz varsa 1 gece, yoksa 30 dakika bekletin.
Tercihen ızgara-döküm tavasına sıvı yağını ekleyin ve yağın iyice kızmasını bekleyin. Kızdıktan sonra eti tavaya bırakın.
Bir tarafı iz almadan diğer tarafını kesinlikle çevirmeyin. Bu şekilde her tarafını yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Bu mühürleme işlemi sayesinde et suyunu içerisinde tutacaktır.
Mühürlediğiniz eti fırın kabına alın.
Üzerini sar-pişir ya da pişirme kağıdı ile kaplayın ve 160 derecede 1,5 saat civarı pişirin.
Pişen etinizi güzel bir pilav, patates püresi ya da makarna gibi karbonhidratlar ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|