19.01.2024 Günün Yemeği
Mantar Kokoreç Tarifi
Mantar Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
600
gram
kültür mantarı
4
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
adet
soğan
1
adet
kapya biber
2
adet
yeşil biber
1
adet
domates
1
tatlı kaşığı
kimyon
1
tatlı kaşığı
kekik
1
tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
1
çay kaşığı
pul biber
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
tatlı kaşığı
tereyağı
1
adet
somun ekmek
Mantar Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?
Mantarları ayıklayıp küp küp doğrayın.
Soğanı, biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayın.
Biberleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra mantarları ekleyin.
Tavaya zeytinyağı koyup tavayı iyice kızdırın. Kızan tavaya soğanları alarak birkaç dakika kavurun.
Mantarları da tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
İçerisine biberleri ekleyip 2-3 dakika da biberlerle kavurmaya devam edin.
Sonrasında domatesleri ilave edip baharatları ve tuzu koyun. Hepsi karışana kadar birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
Bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Ekmeği çeyrek veya yarım dilimler halinde kesin. Dilimleri ortasından bıçakla hafifçe aralayarak kesin, içini çıkarın ve tavadaki mantarların üzerine basın.
İçlerini mantar harcı ile doldurarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Mantar Kokoreç Tarifinin Servis Önerisi
Turşu eşliğinde servis edebilirsiniz.
|