Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.Aralık.2023   #1
Çevrimiçi
Emre
~ Www.ircforumda.net ~
Burkina Faso, Fransızca'yı resmi dil olmaktan çıkardı


Click the image to open in full size.

Mali'nin ardından bir diğer Afrika ülkesi Burkina Faso da Fransızcayı resmi dil statüsünden çıkararak, çalışma dili statüsüne indirdi. Yerel dillerin resmi dil statüsü aldığı anayasa değişikliği ile demokratik kültürün güçlendirilmesi ve hukukun üstünlüğünün korunması amaçlanıyor.

BURKİNA FASO FRANSIZCA'YI RESMİ DİL STATÜSÜNDEN ÇIKARDI
Mali'nin ardından Burkina Faso da Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkardı. Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, Fransızcayı resmi dil statüsünden çıkaran ve çalışma dili statüsüne indiren anayasa değişikliğini onayladı.

Yerel dillerin resmi dil statüsü aldığı anayasa değişikliği ile demokratik kültürün güçlendirilmesini ve hukukun üstünlüğünün korunmasını amaçlayan siyasi, idari ve kurumsal reformların gerçekleştirilmesi için geçiş döneminde devam eden çabaların bir parçası olduğu vurgulandı.

MALİ DE GEÇTİĞİMİZ YIL AYNI KARARI ALMIŞTI
Geçtiğimiz temmuz ayında Mali, Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkarmış ve çalışma dili statüsüne indirmişti. Yapılan anayasa değişikliği ile Mali'de konuşulan 13 yerel dile resmi dil statüsü verilmişti.

Click the image to open in full size.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet