25.11.2023 Günün Yemeği
Manisa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500
gram
dana eti
3
yemek kaşığı
galeta unu
2
adet
kuru soğan
1,5
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
kimyon
1
adet
sarımsak
4
adet
tırnak pide
1
tatlı kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
tatlı kaşığı
biber salçası
4
yemek kaşığı
yoğurt
4
adet
biber
2
adet
domates
Manisa Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Etleri uzun süre yoğurmak ve ardından dinlendirmek daha lezzetli köfteler elde etmenize yardımcı olur.
Manisa Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve çöp şişe dizin. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen köfteleri döküm tavada ya da normal tava da arkalı önlü pişirin.
Sos için tereyağını eritin. Salçayı kavurun.
Üzerine suyu ekleyin ve kıvam alana kadar pişirin.
Tırnak pideyi dişimleyin servis tabağına alın. Üzerine yoğurt sürün sosu dökün.
Köfteleri yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağ ve kıyılmış maydanoz dökün. Közlenmiş biber ve domatesle servis edin. Afiyet olsun.
|