Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
meLanie Konuyu Baslatan
Bizimkiler.Net
Hamur İşlerinde Püf Noktalar


Seçtiğiniz unun cinsi çok önemlidir. Beyaz unu değil, tam buğday ununu tercih edin. Esmer un ve kepekli un da kullanabilirsiniz.
Alışkanlıklarınıza göre mısır unu, çavdar unu, yulaf unu gibi alternatifler de seçebilirsiniz.
Hamur işlerinin içindeki un kadar yağın da önemi var. Genelde bitkisel doymamış yağları az miktarda kullanın. En iyileri zeytinyağı, fındık yağı, bazen de soya, mısırözü yağı olarak bilinir.
Unlu mamullerin içinde harç veya beraberinde katık olarak genelde et, kıyma, yağlı peynir ya da tavuk konulur. Hamur işi yaparken daha çok yağsız peynirler, ıspanak, pazı, mercimek, soya kıyması gibi iç harcı olanları tüketirseniz daha hafif olur.
Tok karnına ve fazla hamur işi yemeyin.
Çok yağlı oldukları için hamur işlerini çok fazla kızartma olarak tüketmeyin.
Haftada en fazla 2 kez hamur işi yiyin. Sadece ne yediğiniz değil, ne miktarda yediğiniz de önemlidir.Hamur işlerini az miktarda yemeye özen gösterin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet