Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
800 gr yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
1 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 er fiske tuz
Pulbiber
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanların uç kısımlarını kesip boyuna göre 3-4 keselim ve tuzlu suda 10 dk bekletelim.
Derin bir kabın içerisine kıyma damak zevkinize göre baharatları, biber salçası tereyağ ( kıymanız çok yağlı ise tereyağ koymayın) ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ilave edip karıştıralım.
Patlıcan alıp biraz kıymalı harçtan alıp birbirine dizelim bir sıra patlıcan bir sıra kıyma görseldeki gibi 👆.
En son domates ve biber dilimleyip üzerine yerleştirelim.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip tuz, pulbiber ve karabiber serpiştirip yarım çay bardağı suyu ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatıp fanlı fırında 200 – 220 derecede pişirelim.
Pişmeye yakın alüminyum folyoyu alıp biraz kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Affiyet olsun💖