Malzemeler
1
su bardağı
sıvı yağ
1
adet
yumurta akı
3
yemek kaşığı
nişasta
3
yemek kaşığı
sirke
3
tatlı kaşığı
çörek otu
1
çay kaşığı
tuz
1
paket
kabartma tozu
2
su bardağı
tam buğday unu
(aldığı kadar)
1
adet
yumurta sarısı
Yapilis
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırılır. Yarım paket kabartma tozu ve un ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Fındıktan biraz büyük olacak şekilde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15-20 dakika kadar pişirilir. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

)