Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Lavinya Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Laz böreği onuda birakalım şuraya :)


Malzemeler
1
çay bardağı
yoğurt
(suyu ile birlikte)
1
çay bardağı
sıvı yağ
1
çay bardağı
su
1
çay kaşığı
tuz
1/2
paket
kabartma tozu
2
adet
yumurta
4
su bardağı
un
Muhallebisi için:
5
su bardağı
süt
2
adet
yumurta sarısı
4
yemek kaşığı
un
1
yemek kaşığı
nişasta (mısır veya buğday nişastası)
1
su bardağı
toz şeker
1/2
adet
limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1,5
su bardağı
toz şeker
1,5
su bardağı
su
1
tatlı kaşığı
limon suyu
Tezgahı Unlamak İçin:
1
su bardağı
nişasta (mısır veya buğday nişastası)
Yağlamak İçin:
1
çay bardağı
eritilmiş tereyağı
1
çay bardağı
sıvı yağ

Yapilisi

Şerbeti için su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte şerbet kıvamını alana kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Baklava hamurunu hazırlamak için geniş bir kasede sulu yoğurt, sıvı yağ, su, tuz, kabartma tozu ve yumurtayı güzelce karıştırın.
Bu karışımın üzerine yavaş yavaş ekleyerek, hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurun tezgaha yapışmaması için nişasta serpiştirin ve yoğurduğunuz hamuru 18 eşit bezeye bölün.
Muhallebisi için; ayrı bir kasede 1 su bardağı süt, yumurta sarıları, vanilin, nişasta, un ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
Geriye kalan 4 su bardağı sütü tencereye aktarın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri de ekledikten sonra ocağın altı açıkken, şeker eriyene kadar karıştırın.
Tencerede ısınan sütlü karışımdan bir kepçe süt alın ve kasede hazırladığımız yumurtalı karışımın içerisine azar azar ekleyerek ısılarını eşitleyin.
Isıları eşitlenen karışımları birleştirelim. Kasedeki karışımı azar azar tencereye ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.
Tezgaha tekrar nişasta serpiştirin. Tüm bezeleri incecik olacak şekilde açın.
Yağladığınız, fırına dayanıklı fırın kabının içerisine yufkayı yerleştirin. İlk yufkanın dışarıya doğru taşmasına izin verin.
Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile ilk yufka katını fırça yardımıyla yağlayın.
17 katın her katını yağlayarak fırın kabınıza dizin.
Hazırladığınız muhallebi karışımını yufkaların üzerine dökün.
İlk katın taşan yufkalarını içe doğru katlayın.
Üzerine son yufka katını da ekledikten sonra son kez yağlayın ve dilimleyin.
170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız laz böreğinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet